torsdag 27. oktober 2011

Home sweet home... etc...

Bilde fra "Garden tomb", altså stedet hvor jesus ble gravlagt... Tipper den jerngreia ikke stod der for 2000 år siden. På venstre side på bildet er hvor jesus angivelig lå...


Utenfor graven til Jesus. Masse religiøse folk på pilgrimsreise dit...



PÅ vei fra Jerusalem inn mot Ramallah... Her er det ikke mye hvite stakittgjerder. Israel har satt opp et solid gjerde for å sikre seg at Palestinerne ikke kommer seg ut. Ikke nok med at gjerdet er tjue meter høyt, men det er piggtrådgjerde på toppen... Kun biler med gule skilter (israelske biler) kan kjøre inn og ut. Palestinerne har hvite bilskilter og kan ikke kjøre ut...


Ramallah by night! :) Masse folk, masse biler og høyt lydnivå...


Det er store forskjeller i Ramallah også, men vi bor i "kaksestrøket" i Ramallah... På bildet er Samar, den palestinske koordinatoren for prosjektet. En veldig koselig dame som har ordnet en fin leilighet til oss. Hun hadde til og med kjøpt inn mat til vi kom... Vi har blitt tatt imot kjempegodt av Palestinerne. I Israel ble vi tatt imot med gevær og bjeffing... Jeg tror jeg liker Palestinerne en anelse mer akkurat nå gitt... ;)


Rommet mitt i Ramallah... Jeg har eget bad, og vi har felles kjøkken og svææær stue...



Utenfor leiligheten vår... Vi bor i første etasje med stor utendørs terrasse omgitt av yasmin...


Ikke dumt å tilbringe høsten her hvor det er sol og varmt. VI har sånn ca. 20-25 grader. Og i morgen skal vi til dødehavet for å bade... Fredag og lørdag er nemlig "helg" her. Fredag er alt stengt... Søndag er derimot en helg vanlig arbeidsdag... :)



Tatt fra den ene fødestua på The Palestinian Red Crescent Society Hospital hvor vi skal jobbe. Her føder damene med kun forheng mellom sengene og de har ikke mye privatliv. De har ikke så mye pasientrettigheter som i Norge og taushetsplikt er et fremmedord...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Er ikke du vant med bjeffing da?

Anonym sa...

fr a christine :)

Camilla Kristoffersen sa...

Herlighet, så spennende da Lillian! Kos deg masse, er vel en hel del klokere når du kommer tilbake ;) :D

Anonym sa...

Så herlig og spennende! Hvert eneste minutt ser ut til å være opplevelsesrikt. Blir noe å sitte å mimre om på gamlehjemmet ;)
Tanta Tone

Lillian sa...

Jeg er ikke så vant til å bli pekt på med gevær mens det bjeffes nei ;) Jeg syns forresten hunder er søtere enn israelske soldater ;)

Takk Camilla :) Kos deg med magen! Plutselig er jenta her :)

Ja, ikke sant Tone. Linda holder på å overtale meg til å bli med til Grønland for å jobbe der i et år. Vil du være med TanteTone? :)