søndag 9. juni 2013

1 Bergenser, 1 Nordlending, 1 Isbjørn


Idag fikk vi besøk av Hanne Dahl (t.v) og Linda Evenset igjen. De går henholdsvis "Husdyr-velferd og produksjon" og "Naturforvaltning". Tidligere har de vært innom oss for å studere hundeflokken vår ettersom de sammen har skrevet en Bacheloroppgave hvor de sammenligner adferden hos ulveflokker og hundeflokker. De har studert flere hundeflokker, alt fra selskapshunder til polarhunder, og de har studert flere ulveflokker.
Jeg trodde at de var nokså stor forskjell på hunder og ulver, men de sier de har funnet likheter. Ettersom selskapshunder viser større aggresjon enn polarhunder har de funnet at selskapshunder er mer lik ulver enn det polarhundene er.
De brukte en appelsin som de kastet ned til flokkene, og hundene voktet appelsinen mens ulvene lekte med den. Ikke så likt der altså...
På torsdag skal de forsvare oppgaven sin og etterpå får vi lese den. Gleder oss stort til å se alt de har funnet ut...
(Altså jeg tror nok ikke hundene mine er så lik ulvene. De hadde nok ikke overlevd særlig lenge ute alene i naturen. Pommene eier jo ikke jaktinstinkt og de hadde nok blitt skuffet når de ikke fant rene fleezepledd å ligge på...)

 
Med seg idag hadde de med seg Branco, en ti uker gammel Samojed, som syns det var stas å leke med pommene. Branco var 4 kg da de Hanne fikk ham så han er en anelse større enn pommene, men han har et flokk gemytt og et tydelig språk så han sklei fint inn i flokken. (Albert var ute i hagen i et halvt minutt før han fikk rødt kort pga en særdeles stygg takling. Albert er ikke særlig glad i blendahvite konkurrenter.)
Branco hadde derimot en litt annen tilnærming til ball enn det Emma har. Emma dytter ballen med millimeterpresisjon mens Branco prøvde å gape over hele ballen.
 


Branco er ikke så elegant i bevegelsene enda og han kræsjet inn i ting hele tiden, men han hadde god presisjon da han nappet i rumpa til pommene for så å løpe sin vei...


En leken liten Samojed. Han er litt kraftigere enn pommene for han hadde ingen problemer med å rive i stykker Ikearottene som valpene våre kan herje med i timesvis uten at det ryker noen sømmer... :)


Branco hadde særlig sans for Emma, uten at hun gjengjeldte fascinasjonen. Emma er en bestemt dame og lar seg ikke pirke på nesen av en Samojed...
Menneskene syns han derimot ikke var like interessante, eller kanskje det bare var jeg som var gørr kjedelig...


Ingenting er søtere enn valper som er litt keitete i bevegelsene, med kroppsdeler som er litt større enn de klarer å manøvrere. Enda er ørene hans litt tunge og de vipper i takt med byksene hans.
Det er mye sjarm i en liten 10 uker gammel isbjørn...

Branco skal sammen med matmor Hanne flytte til Bergen hvor mor skal jobbe som hundeinstruktør mens Linda skal fortsette å studere til master i Steinkjer, men først skal hun ta et årsstudium i sportsfiske. Ønsker dem lykke til alle tre og håper vi ser dem igjen snart!

Ingen kommentarer: